Takuut ja reklamaatiot

Takuu Useimmilla tuotteilla on vähintään vuoden takuu, joka kattaa materiaali- ja valmistusvirheet. Takuu ei kata kulumista, törmäyksestä tai vastaavasta aiheutuneita vaurioita, käyttötarkoituksen vastaista käyttöä, kilpailutoimintaa, ns. tunnettuja haavoittuvuuksia, kuten lateksimansettien repeämistä eikä ammattimaista käyttöä. Osalla tuotteista on valmistajan myöntämä rajoitettu takuu. Esimerkkinä kilpailukäyttöön tarkoitetut erikoskevyet versiot, joiden suunniteltu  käyttöikä on normaalia lyhyempi. Tarkemmat takuuehdot saat myyjältä, pyydettäessä myös kirjallisena. Takuukäsittelyä varten tarvitaan mahdollinen sarjanumero ja ostotosite.

Reklamaatiot Virheellisen tuotteen käyttö on lopetettava välittömästi. Virheellisen tuoteen käyttäminen voi aiheuttaa vahinkoja, joista emme ole vastuussa. Virheellisen tuotteen käytön jatkaminen aiheuttaa takuun raukeamisen. Reklamaatiot tulee tehdä välittömästi virheen ilmettyä ja virheellinen tuote tulee palauttaa myyjälle. Myyjä jatkaa reklamaation käsittelyä maahantuojan kanssa, joka on tarvittaessa yhteydessä valmistajaan. Käsittelemme kaikki reklamaatiot mahdollisimman nopeasti. Päämiehemme ovat ylpeitä tuotteistaan ja maineestaan, aivan kuten mekin, joten yleensä asiat sujuvat nopeasti ja joustavasti, tämä on meille kunnia-asia.

EU:n ns. ADR-direktiivin ja ODR-asetuksen mukaisesti: Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

Takuu koskee materiaali- ja valmistusvirheitä. Käyttämättömän tuotteen osalta korvataan takuuseen enintään alkuperäinen hankintahinta ilman toimituskuluja. Käytetyn tuotteen osalta korvataan enintään sen käypä arvo ilman reklamaation mukaista valmistajan vahvistamaa valmistus- tai materiaalivirhettä. Mikäli tuotetta on meidän toimesta korjattu takuuseen, siitä aiheutuneet kustannukset huomioidaan käytetyn tuotteen osalta takuukorvauksessa. Myyjä on ensisijaisesti velvollinen korjaamaan tuotteen, ja jollei se ole kohtuudella mahdollista, hyvittämään enintään käyvän arvon mainitusti.