NRS

 
Liiketalouden professori Bill Parks perusti NRS:n vuonna 1972, todistaakseen että hänen opettamansa idealistiset ajatukset liiketoiminnasta toimivat myös käytännössä. Positiivinen asenne liiketoimintaan ja intohimoinen suhde luontoon elää edelleen vahvasti NRS:n toiminnassa ja näkyy monessa asiassa suunnittelusta tuotantoon ja yrityksen toimintakulttuuriin. NRS valmistaa funktionaalisia tuotteita, joiden suunnittelun keskipisteessä on käyttäjä. Suurin osa varusteista on suunniteltu täyttämään myös ammattikäytön vaatimukset. Tuotteet suunnitellaan itse Idahoss, Usa:ssa. 
 
Bill Parksin tultua ikään jossa firmalle tarvittiin jatkajaa, hänen katseensa ei kohdistunut suuriiin sijoittajiin tai kilpailijoihin, vaan omiin uskottuihin työntekijöihin. Näin innokkaista työntekijöistä tuli huolehtivia omistajia vuonna 2014 ja tänään NRS on100% työntekijöiden omistuksessa. Jokainen työntekijä on vastuussa omasta työpanoksestaan mutta myös koko firman menestyksestä omalta osaltaan. 
 
Kaikki alkoi 2000 dollarin budjetilla autotallissa yli neljä vuosikymmentä sitten. Tänään NRS on yksi suurimmista alallaan. Moni asia on muuttunut, mutta rakkaus lajiin on ja pysyy. NRS:n päämajasssa Idahossa työskentelee intohimoisia ihmisiä, jotka ovat omistatuneita työlleen ja tietävät omakohtaisesti mitä merimelojat, koskimelojat, koskenlaskijat, kajakkikalastajat ja muut vesillä ilokseen ja työkseen liikkuvat varusteiltaan vaativat.